1.2.2016

Rautalankakokki

Rautalankakokki on Hotelli-, ravintola ja catering-alan perustutkinnon, kokin koulutusohjelman iPadiin ladattava sähköinen 4 kirjan sarja.

Kirjat on nimetty arvioinnin kohteittain. Kirjasarja on osa reflektoivan oppimisen ekosysteemiä, joka tukee yksilöllisten oppimispolkujen toteuttamista.

Opiskelijat ovat tuottaneet itse suurimman osan kirjoissa olevista videomateriaaleista. Rautalankakokki mahdollistaa laadukkaan oppimisen, sosiokonstruktivistisen oppimiskäsityksen toteuttamisen eri oppimisympäristöissä, joustavan oppimisen sekä tukee reflektiota. Rautalankakokin tuottamisessa on huomioitu myös yksilölliset oppijat.

Rautalankakokokki antaa esimerkkejä ja malleja, avaa arviointikriteerejä, perehdyttää työhön, toimii oppimispäiväkirjan apuna sekä auttaa osaamisen tunnistamisessa ja tavoitteissa. Opiskelijat etenevät opinnoissaan, kun he tietävät, mitä pitää tehdä ja ennen kaikkea, mikä merkitys tehtävillä on.
 
Opetussuunnitelmat käytäntöön - Rautalankakokki on tehty osaamisperusteisten opetussuunnitelmien rinnalla, jonka tehtävät tutkinnon osissa ja osan osissa ovat Rautalankakokissa samat, mutta osaamiseen ja opiskelijan omakohtaiseen kokemukseen strukturoituna.

Reflektoivan oppimisen ekosysteemi:
http://prezi.com/m1nuepwjnbv0/reflektoivan-oppimisenekosysteemi/

- opiskelijan vastuutettu polku
- oppiminen ja osaaminen systemaattisesti dokumentoituna opiskelijan toimesta (digitaalinen portfolio)
- TVT:n ja Somen monipuolinen hyödyntäminen oppimisessa koko Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla. (Blogit, Drivet, Youtube, FB, Thinglink  jne.)
 - opettajilla on yhteinen sähköinen ympäristö, jossa yhteiset tehtävät, materiaalit, kontrolli ja toiminta  (Drive tutkinnonosittain)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti